sâmbătă, 14 iulie 2007

FAST FORWARD la Teatrul DESANT














































FAST FORWARD LA DESANT


Vineri, 4 mai, ora 19.00, va invitam la sediul Teatrului DESANT din Bulevardul Ion Mihalache 123, la finisajul expozitiei FAST FORWARD, realizat de catre Asociatia PEER TO PEER in colaborare cu Asociatia pentru Educatie Creativa PERSONA.

Diana Duta, Catalin Ilie, Carmen Dobre si Larisa Sitar au format in 2007 grupul Peer to Peer, o platforma de promovare si integrare a tinerilor artisti vizuali in circuitul de galerii si curatoriat.

Fast Forward este primul eveniment initiat de P2P si reprezinta un statement, o afirmare a identitatii grupului. Sharing-ul propus de retelele peer-to-peer asigura accesul liber si, mai mult, traficul liber de idei, creand o baza larga de selectie a acestora. El poate fi perceput ca o atitudine ce submineaza sistemul traditional, fiind totodata un aspect pozitiv, constructiv si necesar.

Prin anii 90, din cauza acutei perioade de tranzitie, ca sa nu consumam bateriile de la casetofonul portabil, derulam caseta invartind-o pe pix - un proces extrem de lent si laborios, va dati seama. Acum, la vreo cinsprezece ani de atunci, 4 artisti apasa fara rezerve pe fast forward, cu bateriile incarcate la maximum, incercand sa grabeasca normalizarea unui climat artistic inca nebulos pentru artistii tineri. Instalatie, fotografie, ilustratie « old school » - aceasta este promisiunea pe care v-o face Fast Forward in spatiul Teatrului Desant.
Cosmin Moldovan, curator PEER 2 PEER

Niciun comentariu: