sâmbătă, 14 iulie 2007

FROM BRUSSELS WITH LOVE







FROM BRUSSELS WITH LOVE



un proiect curatorial Komplot (Bruxelles) pentru add - Business Chance On Art


Va invitam joi, 10 mai, ora 20.00, la Teatrul DESANT, la proiectia video Sad in Country (Part 1) de Catherine Vertige si Kosten Koper; filmul face parte din proiectul From Brussels with love.

From Brussels with love este titlul unei serii de proiecte ale Asociatiei Komplot care prind forma in afara orasului de origine al colectivului de curatori. Dupa Londra (Published And Be Damned, iulie 2006) si Paris (Salon Light, noiembrie 2006), Komplot propune editii de artisti, proiectii video si un performance in colaborare cu organizatia add, Bucuresti.


Proiectul From Brussels with love cupinde mai multe evenimente:
- Multiple de Aline Bouvy/ John Gillis, Simona Denicolai & Ivo Provoost, Joe Dalton, Claudia Radulescu, Revista +-0, Force Mental;
vernisaj - vineri, 11 mai 2007, la orele 18 :00
Rozalb de Mura STORE, Str. Selari no. 9-11 (Zona Lipscani), Curtea Sticlarilor, etaj 1, Sector 3;
Expozitia va fi deschisa in perioada 12-26 mai 2007;

- Performance si video de Messieurs Delmotte
Vineri 11 mai 2007, orele 20 :00
Rozalb de Mura STORE, Str. Selari no. 9-11 (Zona Lipscani), Curtea Sticlarilor, etaj 1, sector 3


Alegerea artistilor a fost in parte determinata de filmul Sad in Country (Part 1) realizat in 2006/2007, avand ca tema colectivele de artisti belgieni din anii 70, 80 si 90. Propunandu-ne un montaj neierarhizat bazat pe interviuri si imagini de arhiva, filmul duce la descoperirea a sase colective de artisti, printre care club Moral (Anvers), Building Underwood (Bruxelles Caudiès) sau familia Rona (Bruxelles).

Expozitia va cuprinde revistele +-0 din anii 70 ale familiei Rona care grupeaza texte critice, stiri pe scurt si insertii ale artistilor; multiple fotocopiate de Simona Denicolai si Ivo Provoost; revista Joe Dalton a lui David Evrard, colectiv care grupeaza contributii diverse si care apare de 4 ori pe an, ca si revistele « Force Mental » din anii 80 create de Danny Devos si Anne-Mie Van Kerckhoven.

Pentru a largi prezentarea tinerei scene artistice belgiene, vor fi prezentati si colectivul Wake Up al lui Aline Bouvy / John Gillis si editiile Claudiei Radulescu.

Vernisajul se va incheia cu un performance al artistului din Liège, Messieurs Delmotte.

Komplot a produs deja mai multe filme video ale lui Messieurs Delmotte care este cunoscut pentru spectacolele filmate solo interpretand rolul unui personaj serios si reactiv la context.

Mai multe informatii pe
http://www.kmplt.be/ sau http://www.rozalbdemura.ro/

Niciun comentariu: