sâmbătă, 14 iulie 2007

MUZEU 2000 la Teatrul DESANT


















MUZEU 2000
Pentru ca s-a spus despre poezia noastra ca n-o sa reziste.
Pentru ca s-a spus despre poezia noastra ca peste douazeci de ani nu va mai avea nici o valoare.
De ce sa asteptam sa ne faca ei muzeu? Ne facem singuri!

Dupa Coventry si Londra urmeaza Bucuresti…
No longer poetry: new romanian poetry
editata si tradusa de David Morley si Leonard–Daniel Aldea
Editura Heaventree Press, Marea Britanie

Sunteti invitati pe 14 mai 2007, ora 19.00, la Teatrul Desant, la deschiderea Muzeu 2000.
Manuscrise, publicatii, obiecte care le-au apartinut celor mai importanti poeti ai Generatiei 2000 va asteapta sa redescoperiti o epoca apusa. Vor ciocni un pahar de sampanie cu dumneavoastra poetii care au mai ramas si criticii literari, Octavian Soviany si Marin Mincu. Tot atunci vom lansa si antologia „No Longer Poetry: New Romanian Poetry” aparuta recent în Marea Britanie, cuprinzând o selectie cu cele mai de seama creatii ale Generatiei 2000. Traducerea textelor îi apartine poetului Adi Urmanov, iar volumul este îngrijit de David Morley si a aparut la Editura Heaventree Press din UK.

No longer poetry: new romanian poetry este prima antologie in limba engleza cu texte ale unor poeti romani din noua generatie. Lansata saptamana trecuta in doua orase din Marea Britanie, ea cuprinde poeme semnate de Dumitru Crudu, Adela Greceanu, Marius Ianus, Ruxandra Novac, Elena Vladareanu, Andrei Peniuc, Adi Urmanov, Ovia Herbert, Razvan Tupa, Dan Sociu si Vera Ion.
Programul Muzeului 2000
18.45 Adunarea generala (acum se bea si se barfeste – partea cea mai cool)
19.00 Deschiderea oficiala a muzeului (partea la 4 ace)
- discursul inaugural si oficial: Marin Mincu
- taierea panglicii (Marin Mincu, fireste!)
19.15 - 22.00 Timp dedicat vizitarii muzeului si barfelor (partea artistica)
20.00 - 20.30 Concursul international de interpretare cat mai poetica (interzisa participarea celor cu simtul ridicolului)

21.15 Desemnarea castigatorilor la Tombola si la Concursului de interpretare cat mai poetica (partea de oftica)
21.30 Inceperea pregatirii oficiale pentru inchiderea oficiala a muzeului. Scriitorii isi strang obiectele expuse (partea cu lacrimi)

22.00 Inchiderea oficiala a muzeului fara niciun discurs (time to say good-bye)


Ø Tombola - Intrarea este gratuita. Contra acestei “sume” fiecare vizitator va primi la intrare un bilet la tombola. Acest bilet va participa la o extragere al carei premiu este un exemplar din antologia lansata. Pe langa biletul la tombola fiecare vizitator va primi si un buletin de vot pentru Concurs.

Ø Concursul International de Interpretarea cat mai poetica
Intre orele 19.15 –19.55 se va deschide la subsolul DESANT (vizavi de sala de lectura) un birou unde se pot face inscrieri pentru acest concurs. Sunt asteptati sa se inscrie toti doritorii care vor sa incante placut auzul publicului cu talentul lor actoricesc si poetic. Fiecare participant trebuie sa citeasca o strofa/un poem in limba engleza din antologia No Longer Poetry: New Romanian Poetry. Cunoasterea limbii engleze nu este o conditie obligatorie.

Ø Premii
Atat la tombola, cat si la concursul de interpretare cat mai poetica, castigatorii vor primi fiecare cate un exemplar din antologia No Longer Poetry: New Romanian Poetry. Cum pretul unui astfel de exemplar este de 10 de lire sterline, iar editura nu este obisnuita sa ofere carti, asteptam cat mai multi participanti la acest concurs.
Pentru ca s-a spus despre poezia noastra ca n-o sa reziste. Pentru ca s-a spus despre poezia noastra ca peste douazeci de ani nu va mai avea nici o valoare.De ce sa asteptam sa ne faca ei muzeu? Ne facem singuri!

Niciun comentariu: